Het Kleine Paradijs

To be or not to be.

TO BE or NOT TO BE that’s the question.
Ik heb me altijd afgevraagd waar deze filosofische zin nu in essentie over gaat. Vorige week viel voor mij het kwartje..
Ik vertel je er graag meer over…
Ik heb plannen om een boek te schrijven met de titel ZIJN en als ondertitel ‘Leven in de flow’.
Ik was de titel van mijn boek ‘to be’ (deze is ook grappig) aan het vertalen en kwam op TO BE uit. Dus in essentie gaat mijn boek over TO BE (or not TO BE).
ZIJN dus…
Maar als je ‘NOT TO BE’ bent waar of wat ben je dan wel ?!
ZIJN gaat over veilig aanwezig zijn in jouw lichaam, in jouw wereld maar ook in dé maatschappij als systeem. Als je je niet veilig kunt voelen in elke situatie, ben je NOT TO BE. Dat betekend natuurlijk niet dat je er niet mag ZIJN maar filosofische of systemisch (fam. opstellingen) gezien mag jij er nog niet van JEZELF zijn of heb je jouw veilige plek nog niet gevonden…
Je zit dan in een verhaal, (FIGHT FLIGHT or FRIGHT (FFF) waardoor je niet aanwezig kunt zijn.
Als je al je FFF (spreek uit effen) kunt oplossen in elke situatie en je veilig kunt voelen in elk systeem en elke situatie dan kun je ZIJN.
Mijn grootste (en ik denk van iedereen) uitdaging is om alles te accepteren voor wat het is en wie je bent. ALLE gebeurtenissen en iedereen die een onderdeel uitmaakt van dat systeem accepteren en alsnog hebben gevoeld, inclusief jezelf. Daarnaast had ik nog een uitdaging met mijn eigen gezin en alle gebeurtenissen die daarin zijn gebeurt te accepteren. Je snapt dat die 2 systemen door elkaar heen lopen qua oplossing, ik ga het je uitleggen in mijn boek. Natuurlijk kun je zelf handelen, niet vanuit angst maar vanuit veiligheid of liefde.
Als je deze veiligheid niet hebt gekend hebt kun je die alsnog ophalen in jezelf ‘enkel’ door het gemis te accepteren en te (leren) voelen wat er van binnen speelt.
Dan geldt TO BE of ZIJN en kun je écht leven vanuit je hart waarin er plek is voor echte geluksgevoel in het moment, maar ook plek voor verdriet in het moment.
Zo nu heb jij een samenvatting van mijn boek gelezen (koste mij 15 min om vanuit de flow schrijven) en heb ik een beginetje gemaakt van mijn boek. Zo makkelijk kan het leven zijn als je iets écht wilt en kunt leven vanuit jouw ZIJN!
Hoe is jouw TO BE gevoel op een schaal van 1 tot 10 ?
Mijn grootste F was niet aanwezig kunnen zijn bij een nieuwe partner of misschien wel het leven.. Mijn kleinste F was dyslexie.
Ook bij de kleinste ga je eigenlijk in essentie, al is het maar kort, uit contact met jezelf waardoor je een letter of woord mist. ZIJN is ook in dit geval dé oplossing en niet hameren op vaardigheden maar gewoon leren laten ZIJN.
En nog FFF onder ons. Ook ik kom ook nog af en toe een F tegen. Maar die los ik gewoon fff op.. Ik weet de weg en wil je die graag leren ?!
ps foto leidt je natuurlijk de weg..naar het paradijs..
Zondag 28 november geef ik weer een opstelling. Wil jij ook een stap maken in persoonlijke ontwikkeling en nog meer TO BE zijn ?! of van je NOT TO BE af ?!
schrijf je dan nu in! Kijk op www.hetkleineparadijs.nl voor meer info.
publicatie op facebook. Auteur Mathijs Koopman

Linda Roovers

Mijn naam is Linda Roovers, Ben liefdevol, als enigskind opgegroeid in de Zaanstreek.

Dankbaar voor mijn lieve ouders fijne en veilige jeugd die ik daar heb gehad.

Voel me nu thuis in het Friese landschap.

Mijn naam is Linda Roovers,

Ben liefdevol, als enigskind opgegroeid in de Zaanstreek.

Dankbaar voor mijn lieve ouders fijne en veilige jeugd die ik daar heb gehad.

Voel me nu thuis in het Friese landschap.

West Friesland, hier woon ik met me mooie mannen, Dyon en Tim. Maar ook thuis en zeer welkom voel ik me bij Mathijs en zijn jongens op het kleine Paradijs.

Een opleiding agogisch werk 

verpleegkundigen A.

De opleiding kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling; het kleine tiki in Breda. 

Familieopstellingen

 

Zorgen kan ik goed voor andere en heb dit ook 25 jaar in diverse zorginstellingen gedaan.

Na mijn burnout moest ik toch iets meer voor mezelf zorgen.

Een mooie maar ook inspannende reis op gebied van persoonlijke ontwikkeling volgende.

Het schrijven van mijn biografie, het volgen van opleiding familie opstellingen, het vlieguren maken als representant gaven mij vele inzichten in mijn patronen. Dichter bij mezelf zijn, aanwezig zijn, beter voelen, het warme gevoel voor mezelf is een proces van persoonlijke groei.

Van nature ben ik sensitief en heb een sterke intuïtie.

Gaande mijn leven ben ik er achter gekomen dat ik meer voel, zie en ervaar dan de gemiddelde mens.

Pas op latere leeftijd ben ik erachter gekomen dat ik hoog sensitief ben.

Door te begrijpen dat ik ‘anders denk’ vielen hierdoor veel puzzelstukjes op zijn plek en zie nu de gave die ik heb.

Fijn om dus met dit in mijn achterhoofd mijn gave te kunnen omzetten in kwaliteit.

Samen met het bezig zijn met mijn handen de natuur en creativiteit kan ik op het Paradijs veel van mijn energie en gave kwijt.

Hoe fijn is het om gasten te ontvangen en ze thuis te laten voelen op deze mooie plek.

Graag ontmoet ik jou en ben benieuwd naar jou verhaal, levensreis.

Mathijs Koopman

Mathijs is sinds 10 jaar systemisch coach. Zijn specialiteit is  aanvoelen wat er bij jou van binnen speelt. Thema’s waar hij graag mee werkt zijn lichamelijke klachten, rouwverwerking, burn-out & ADHD en Persoonlijk Leiderschap

Vrij zijn begint bij kwetsbaar te durven zijn. In essentie zit alles in je en hoef je niks behalve je intuïtie te volgen en in het moment aanwezig te zijn. Kwetsbaar in wie je bent, durven te voelen en te aanvaarden dat wat in je opkomt en voelt, soms een hele geschiedenis.

Het grootste pad wat de meeste mensen te doen hebben is zichzelf vrij te maken van familie systeem en erkenning vinden in jezelf en niet buiten jezelf. 

Als je vrij bent van systemen en mag zijn wie je in essentie bent kun je ook vrij bewegen binnen systemen. Zodat je met open armen in het leven kunt staat.

Vanuit vrijheid is er plek voor iedereen in elk systeem.

Ik ben in 1972 in Winterswijk geboren. Met vallen en opstaan, erkenning buiten mezelf zoeken en later erkenning en steun in mezelf vinden. Iedereen heeft zijn eigen pad en ontwikkelt hierin zijn eigen patronen. Mijn grootste gemis was het gemis van mijn vader (hij overleed op jonge leeftijd) als vader, als spiegel naar het leven, als onderdeel van ons gezin, als opa voor mijn kinderen en bovenal als mens. 

In het bewandelen van mijn pad heb ik veel moeten ‘loslaten’ en aanvaarden. Veel ego stukken moet laten gaan en leren houden van mezelf en niet van de vorm buiten mezelf. 

2020 heb ik Het Kleine Paradijs gekocht en ben hier in sept 2020 gaan wonen om hier samen met Linda, mijn vriendin, een mooie plek voor innerlijke rust van te maken. Dat wat ik eigenlijk zo gemist heb in mezelf en heb gevonden te kunnen delen met anderen. 

Mijn missie is ons bedrijf te laten groeien, processen te verbeteren en dat wat ik heb geleerd over te dragen aan anderen en te genieten van het moment. 

Simpel gezegd is onze missie: voel je thuis !

In 1972 ben ik geboren in Winterswijk.

Vanaf mijn 15 ben ik gaan werken naast mijn HAVO is verschillende bijbaantje. In 1991 heb ik een jaar in de VS gewoond. Hierna ben ik gestart met mijn opleiding als fysiotherapeut. Dit heb ik 2 jaar gedaan, er was weinig werk, vond niet precies in wat ik zocht in het helpen en zorgen voor mensen. Pas heel veel later ontdekte ik hoe het systeem van zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander echt werkt, loslaten van je eigen angsten en er oprecht voor de ander zijn als daar een hulpvraag onder ligt.

In 1997 de overstap gemaakt na de IT en veel bij- en omscholing gevolgd op het gebied van techniek, processen en management. Techniek in de infra hoek (front-end, back-end en applicaties). Processen in ITIL, Lean en architectuur. Management in HEAO-BI als avondopleiding, Agile als methodiek en Prince-II als PM techniek. In alle gebieden heb ik de afgelopen 20 jaar gewerkt.

Sinds 2015 is daar coaching bij gekomen. Dit is een leerpad dat in eerste instantie meer over mezelf ging dan het overbrengen van de vaardigheden. Na 5 jaar intensieve persoonlijke ontwikkeling voel me vertrouwd in overdragen in wat ik geleerd heb in mezelf aan jou.

Vormen die ik graag gebruik zijn Transactionele Analyse, NLP en fam. opstellingen en een mix hiervan.

Individueel

Ik begeleid mensen in het vinden van innerlijk rust. Samen gaan we ontdekken wat er in de weg zit. Ik gebruik hiervoor de vorm van systemisch coaching. Op de behandelbank, in een sessie met verdieping, in een inzichtelijk gesprek of door middel van een familie opstelling.

Team

Teams begeleid door ze te bewegen naar een veilige eenheid, zorgen voor een helder doel en openheid naar elkaar toe is.

Organisatie

Organisaties hebben een bestaansrecht op basis wat ze als product of dienst leveren in de markt. Hiervoor zijn mensen en middelen nodig die met elkaar samenwerken in een systeem om te voldoen aan de eigen gecreērde vraag. Het draait in essentie om aanwezigheid, vormgeven van een dienst of product die aansluit bij de (on)bewuste vraag van de klant en efficiënte processen. Zodat de organisatie een plek heeft en houdt in de markt. Ik begeleid hierin graag een organisatie in het vinden van een stabiele plek en (her)organiseren van het systeem. 

De basis is een plek vinden in het systeem, uiteindelijk in jouw systeem, jouw daarin begeleiden zit mijn kracht.

mathijs@hetkleineparadijs.nl

06-45455544