Het Kleine Paradijs

Het Kleine Paradijs

Bedrijfscoaching

Bedrijfscoaching

Bij bedrijven gaat het coaching eigenlijk hetzelfde als bij coaching voor individuen. Je werkt namelijk met mensen. Ook een bedrijf bestaat uit een systemen net zoals een familie systeem of gezin. Ook in een bedrijf heb je rollen en taken, net zoals in het gezin. Ook in een bedrijf is iemand opzoek naar veiligheid en erkenning en verbinding, net zoals in het gezin. De werkwijze van coaching is alleen net iets anders. Het gaat over de organisatie of team als orgaan en niet over het individu. Vanuit bedrijfscoaching wordt gekeken naar veiligheid, erkenning, en verbinding in het team en organisatie als systeem.  Natuurlijk neemt iemand zichzelf mee, ook daar kan naar gekeken worden.

 

Individueel

Individueel begeleid Mathijs medewerkers of managers om hun plek in het systeem van de organisatie te kunnen vinden. Dit kan zijn zich dat iemand met een burn-out of niet lekker voelt in een team. Of het begeleiden van managers in persoonlijke groei. Individueel wordt vaak de verdieping op gezocht. Bij elke verandering kom je angst in jezelf tegen. Dit is een mechanisme om te bepalen of iets veilig is, bij angst of stress (hoe klein ook) zit je niet in de flow of in jouw kracht. Als dit te lang duurt kom je in een burn-out. Door de juiste aandacht te geven voel je weer ruimte om je rol op te ‘pakken’.

Voor manager geldt dat na begeleiding ze naast collega’s in zijn team kunnen gaan staan om situationeel leiderschap toe te passen. Zodat medewerkers vanuit hun intrinsieke motivatie hun rol kunnen uitvoeren.

Meestal heb ik 2-3 sessies nodig om iemand uit, bijvoorbeeld, zijn burn-out te halen, of, als manager meer overview te kunnen geven over zijn rol en zijn persoonlijk leiderschap om het team te kunnen gaan sturen.

Team

Hoe functioneert jouw team ?! Mathijs heeft 20 jaar in de IT gewerkt in verschillende rollen. Van techniek tot verschillende leiderschapsrollen. Hij heeft veel kennis van Agile en Lean opgedaan en zelfsturende teams neergezet. Ook heeft hij veel kennis van persoonlijke ontwikkeling opgedaan door omstandigheden. Deze kennis en vaardigheden combineert hij op zijn eigen-wijze in Team coaching. Zijn doel is een zelfsturend team neer te zetten zodat iedereen in het team weer écht kan samen…werken.

Organisaties

Een organisatie heeft een ‘hart’ nodig. Waar staat de organisatie voor wat is haar plek in de maatschappij. Mathijs gaat met het MT of directie kijken waar het niet ‘stroomt’ in de organisatie. Zijn alle rollen en taken goed ingevuld. Is er nog iets op te lossen uit het verleden ?! Of moet er gekeken worden of de visie en strategie nog aansluit bij de huidige organisatie samenstelling en plek in de maatschappij ?!

Wanneer er geen eenduidige visie en strategie is wordt deze niet gedragen door de medewerkers in de organisatie en ‘doet iedereen zijn ding’. Bij een gedragen visie door de gehele organisatie functioneert de organisatie als één en groeit een bedrijf naar zijn doel.

foto: hoe komt jouw bedrijf weer in rustig vaarwater en kun jij de spiegeling zien die jouw organisatie maakt in de maatschappij ?!

Kosten

Het begeleiden van organisaties en mensen in een organisatie is maatwerk. We rekenen een tarief vanaf 125 euro per uur individueel en 500 euro voor een team / organisatie per dagdeel, excl. BTW.

Interesse of meer info ?!

mathijs@hetkleineparadijs.nl of 06-41289093

Mathijs Koopman

 

Mathijs is (bedrijfs) coach, familieopsteller en eigenaar van Het Kleine Paradijs. 

 

Ooit is Mathijs begonnen als fysiotherapeut en heeft lang, als consultant, in het bedrijfsleven gewerkt. In 2015 ging het roer om na vele persoonlijke tegenslagen. Na het krijgen van 6 jaar intensieve begeleiding en volgen van opleidingen in persoonlijke groei richt hij zich nu op het begeleiden van mensen, teams en organisaties in verbinding.

 

Thema’s die Mathijs o.a. heeft overwonnen zijn: verlies, scheiding, (on)veiligheid en zelf acceptatie.

 

In de vorm uitte deze thema’s zich in AD(H)D, depressie, burn-out en in kleine en grote lichamelijke klachten. Mathijs woont en werkt op Het Kleine Paradijs, heeft een zelfsturend team en leeft vanuit zijn hart met zijn 2 kinderen en Linda.

 

 

 

“Alles is mogelijk als je maar kwetsbaar durft te zijn”.