Het Kleine Paradijs

Welkom op het Kleine Paradijs

Fijn dat je/jullie bij ons komen logeren! 

Op deze pagina vind je alles wat je weten over en rondom je verblijf op Het Kleine Paradijs. 

We hopen dat je veel plezier hebt tijdens je verblijf op het kleine paradijs!

Het Paradijselijke Team

Linda en Mathijs

Voor vertrek & reizen

Voor vertrek:

We zijn super blij met onze mooie locatie met bijzondere overnachtingen dicht bij Sneek. Op ons erf zijn 2 boomhutten, twee blokhutten, een vlot (de Ark) en het rode kapelletje. Hiernaast hebben we een groepsaccommodatie voor 6-10 personen. Alle bedden in onze huisjes zijn opgemaakt met hotellinnen. Handdoeken zijn  exclusief omdat deze nat worden en het linnen maar 1x per week wordt opgehaald. Dus vergeet niet je eigen handdoeken mee te nemen. Handdoeken huren kan ook, dit kost 5 euro per handdoek.

Reizen:

We zijn thuis om jullie te ontvangen. Check-in is van 15.00 tot 18.00 mocht je later arriveren laat het even weten. Check-out is tot 11.00

Ons adres is Meilahuizen 9, Easterein. Ingang weg is bij stenen bruggetje in Reahûs (Roodhuis) en doorrijden en weg vervolgen tot je over een wildrooster komt. Ons erf ligt 20 meter verder aan de linkerkant.

Navigatie gaat soms niet goed. de weg naar ons erf toe loopt via Reahûs. Google maps geeft wel de route goed aan. Google maps route vind je hier.

Wanneer je Tomtom of inbouw navigatie gebruikt voer dan de locatie ‘Het Kleine Paradijs’ of Reahus in, dan gaat navigatie wel goed!

We zijn blij dat we zo afgelegen en rustig wonen. Voor openbaar vervoer is het iets lastiger om ons te bereiken.

 

 

Met OV ?

Laatste stukje te voet ?! met de bus uitstappen in Wommels het is dan nog 30-45 min lopen. (knooppunt 71,36 (4,3 km)

Laatste stukje met de (OV)-fiets. In Sneek zijn 4 OV fietsen en het is dan 30 min (12 KM) naar Het Kleine Paradijs (knooppunt 36). Via Leeuwarden (25 KM) is het iets langer fietsen ongeveer 1,5 uur

Sneek –> het Kleine Paradijs: 80,16,89,50,57,36

Leeuwarden–> Het Kleine Paradijs 57,93,34,06,07,56,41,73,13,89,50,57,36

Ik kan jullie ook ophalen met de auto. Laat even weten of dit nodig is dan bespreken we de mogelijkheden.

Verblijf op Het Kleine Paradijs

Gezamenlijke keuken

Onze gezamenlijke keuken is volledig ingericht met vaatwasser, koelkast, oven, inductiekookplaat en magnetron. We hebben een luxe bonen koffie machine en waterkoker voor thee. Koffie en thee zijn gratis.In de huisjes zelf zijn ook waterkokers aanwezig me een paar kopjes en kan met water

Mini zelfbedieningswinkeltje:

In ons kleine zelfbedieningswinkeltje kun je broodjes, beleg, sapjes, fruit, eieren, vegan soepen en haardhout kopen. Dit kun je afrekenen met een QR code. Ben je achteraf vergeten te betalen ?! dit kan alsnog via deze link.

Vervoer:

We hebben een parkeerplek voor 8 auto’s mocht de parkeerplaats vol zijn kun je parkeren aan de straat in het gras. Het erf is auto vrij. Heb je heel veel bagage dan kun je gebruik maken van de kruiwagens op ons erf.

 

Fietsen:

We hebben 4 huur fietsen voor 10 euro per dag. met een QR code kun je deze afrekenen.

Kano’s

We hebben 4 kano’s die je gratis kunt gebruiken.

Huisregels:

We vinden het fijn dat iedereen rekening houdt met elkaar en onze buren. We hebben genoeg ruimte maar zijn ergens ook gewend aan de stilte en rust in deze omgeving. Gezellig buiten kletsen op een van onze plekjes op ons erf is erg gezellig en super fijn. Muziek boxen die (te) hard buiten staan vinden we niet fijn. Muziek dus graag binnen zodat anderen hier geen (over)last van hebben en zo dat het buiten niet hoorbaar is. We zijn geen ‘ feest’ locatie maar een plek om fijn samen te zijn.

BBQ kan ook maar wegwerp BBQ graag op een steen of iets anders wat hoger ligt zodat het gazon niet kapot gaat.

Een aantal huisjes zijn uitgerust met een kachel. Houtzakken kun je kopen in het winkeltje. Op verschillende plekken hebben we ook een houtkachel of vuurschaal buiten staan. Zet de kachel niet te dicht tegen de heg of struik aan. Niet op de veranda’s, vlonders of onder de boom stoken.  Zorg dat het vuur uit is voordat je weg gaat of gaat slapen.

Als er iets kapot is of kapot is gegaan tijdens je verblijf meldt het ons zodat we het kunnen repareren of vervangen.

Tot slot. We hebben 2 septic tanks. Deze kunnen niet goed tegen chloor. Graag zelf geen chloor gebruiken. Gooi ook geen dingen in de WC die in de prullenbak thuis horen.

Eten en Drinken:

Lekker eten kun je zeker in de omgeving:

 

Coaching op Het Kleine Paradijs 

Mathijs geeft coaching die raakt! We zitten allemaal verstrikt in patronen die ons hebben beschermt. Via een 1 op een sessie leet Mathijs je voelen wat er van binnen speelt. Samen met Mathijs doorbreek je jouw patroon zodat je weer een stap kunt maken in innerlijke rust en geen last meer hebt van de patronen waar je tegenaan loopt. Mathijs heeft meestal maar 1 uur nodig om jouw die stap te kunnen laten maken.

In groepen (familie, teams vriendengroepen) maakt Mathijs patronen zichtbaar door interventies toe te passen in het moment waardoor bewustwording ontstaat in welk patroon iemand (of zelfs de hele groep) verstrikt zit.

We laten allemaal onze aangeleerde, en inmiddels onbewuste, patronen aan de buitenwereld zien. Patronen waarin we verdwijnen uit het moment en die ons beschermen tegen pijn en verdriet.

Als we het verdriet en de pijn van toen kunnen toelaten, kunnen we ook het geluk en het plezier van nu weer toelaten en (steeds meer) in het moment zijn en vanuit ons hart leven.

De kracht van Mathijs is jouw intuïtief te begeleiden en te laten voelen wat er van binnen speelt.

Gasten op Het Kleine Paradijs krijgen 25% korting 

  • Individueel Van 100 euro voor 75 euro per uur 
  • voor groepen 125 voor 90 euro per uur 
 
Opstellingen (zie agenda):
  • Vraagstellers en Representanten betalen 50 euro voor een middag en 15 euro voor de gezamelijke lunch.
 

Interesse ?! Vraag ernaar op Het kleine Paradijs of stuur een mail naar welkom@hetkleineparadijs.nl of een appje naast 06-45455544

Sylvia Dijkstra

De baarmoeder is de poort naar het leven, we zijn er allemaal doorheen gegaan. Maar wist je dat de manier waarop je verwekt bent, wat er zich afspeelde tijdens de zwangerschap en hoe je geboorte is gegaan van invloed zijn op de vorming van je karakter en de loop van je leven?

Al je behoeften, voorkeuren, wensen en verlangens zijn voor een belangrijk deel al ingekleurd toen je in het vruchtwater zat. Het vruchtwater kan je zien als een soort van emotionele marinade waarin ook de emoties en overtuigingen van je ouders een onderdeel zijn.

Emotie = Energie in motie. Energie in beweging. Emotie hoort dus te bewegen, en niet stil te staan. Als het stil staat ervaren we dat als blokkade. Iets zit ons dan in de weg en we struikelen er over. Of gaan bij de pakken neerzitten en voor we het weten lopen we vast in ons zelf en geven we ook wel eens onze omgeving de schuld. Zo ontstaan er patronen in ons leven waar we ons onmachtig, eenzaam, boos en verdrietig over voelen. Waar we schaamte en schuld of beschuldiging voelen. Vaker dan niet vinden we dat moeilijk om over te praten.

Wat die patronen eigenlijk van ons vragen is om te onderzoeken wat er nu werkelijk gevoeld mag worden zodat de energie weer kan bewegen. Door goed te leren voelen en waarnemen weet je wat van jou is en wat van de ander is. Dat geeft helderheid en overzicht over jezelf en over de ander. Zo kan je gaandeweg al je behoeften, voorkeuren, wensen en verlangens weer vrijmaken en je ziel tot expressie te laten komen zoals het bedoeld is.

En dat hoef je niet alleen te doen.

Als kind van gescheiden ouders heb ik me lang verscheurd gevoeld en kwetsbaar. Omdat ik creatief en vindingrijk ben gebleven maakte dat ik toch een zekere draai kon vinden in een maatschappij waarin ik me niet thuis voelde.

Ik heb liefde gezocht op de verkeerde plekken omdat ik niet goed in contact was met mijn eigen grenzen en waardigheid. Laten we zeggen dat ik door schade en schande wijzer ben geworden te midden van depressies, verslavingen, ongezonde relatiedynamieken en zelfverraad.

Het herstel van mijn burnout in 2021 zette een hele verandering in beweging waarbij ik de blessing in de crisis vond. Ik ontdekte mijn doel hier op aarde om als baarmoedersjamaan anderen bij te staan vanuit veiligheid en zingeving.

Na de HAVO te hebben afgerond in 1999 heb ik een jaar Vrije Hogeschool gevolgd in Driebergen. Daar ontdekte ik een helende kracht in mijn handen. Maar ik durfde er niet voor te gaan. Ik besloot eerst meer levenservaring op te willen doen voordat ik verder een opleiding wilde doen. In 2008 studeerde ik af als beeldend kunstenares in Groningen Hierna werkte ik enkele jaren als kunstenaar in opdracht. Als zelfstandig ondernemer zette ik op een gegeven moment niet genoeg om en kon ik er niet langer van bestaan. Verder heb ik ervaring met werk dat niet goed bij me paste waardoor ik langzaam maar zeker in een burnout raakte. Mijn laatste werkgever heeft me enorm goed opgevangen en in deze tijd heb ik de opleiding Sexual Healing Coach kunnen doen. Dit was zowel therapie als omscholing voor mij. Naast werken voor de Healing Community heb ik een eigen praktijk.

Bij mij kan je terecht voor 1 op 1 sessies waarbij ik je de veilige bedding biedt om de angel uit je woede, verdriet, teleurstelling en eenzaamheid te halen. Vanuit je eigen geborgenheid. Hierbij leer ik je ontspannen op zielsniveau en je veilig voelen in je eigen lichaam. Zo kan je weer luisteren naar de wijsheid van je intuitie en weet je wat bevorderlijk is voor je zelfhelendvermogen.

Dit doe ik middels een geleide meditatie en betamelijke aanrakingen die je uitnodigen om te doorvoelen waarvoor je eerder niet de veiligheid had. Ook is het mogelijk om vanuit deze staat van zijn diepgewortelde belemmerende overtuigingen te veranderen naar overtuigingen die ondersteunend zijn aan wie jij werkelijk bent. Zo maak je van je klacht je kracht. Afsluitend krijg je een klankbad om de nieuwverworven ruimte en vrijheid in jezelf te bekrachtigen.

 Je houdt gewoon je kleding aan en je ligt hierbij warm en geborgen onder een dekentje op de massage tafel.

welkom@hetkleineparadijs.nl

06-45455544

Anna

Anna Afman

Mijn naam is Anna Afman, opgeleid als GZ psycholoog. Ik ben, door bewust mijn authentieke pad te vinden met behulp van trainingen en workshops, holistisch gaan werken.

Een groot deel van mijn leven ben ik bezig geweest te leven door de ogen van de buitenwereld en gedacht dat ik was wat anderen van mij dachten. Totdat een waardevol persoon in mijn leven mij van iets heel ergs betichtte. Mijn wereld stortte ineen; wat een pijn en verdriet, het leek niet meer op te houden. Door deze en andere voorvallen in mijn persoonlijke situatie heeft een beweging naar binnen plaats gevonden, welke veel verder ging dan mijn gedachten. Het bracht mij in contact met mijn innerlijke kracht, wat diepe rust, een sterk gevoel van vertrouwen in mezelf en het oplossen van emotionele pijn opleverde.

Dit alles viel samen met mijn opleiding tot Journey therapeut, wat dit proces verder verdiepte en wat mij de handvatten gaf anderen te begeleiden in hun weg naar binnen. Daarnaast heb ik ook zelf ervaring met ‘anders omgaan met pijnklachten’ door te luisteren wat mijn dubbele nekhernia mij wilde vertellen. Hierdoor kwam ik zonder operatieve ingreep van mijn klachten af.

Ik kwam erachter dat mijn oude leven gebasseerd was op ‘verwachtingen van de buitenwereld’, tevens had ik veel mensen om me heen die wantrouwden omdat ik mijn eigen gevoel niet vertrouwde. Heel veel heb ik los moeten laten en dat gaf aanvankelijk chaos in mijn leven. In die chaos kon ik tevoorschijn komen en beginnen te leven als mijn werkelijke zelf, waardoor ik een heel ander leven met grotendeels andere mensen kon gaan leven. 

Naast de Healing Community op Het Kleine Paradijs heb ik, als GZ-Psycholoog een eigen praktijk.

welkom@hetkleineparadijs.nl

06-45455544

Linda Roovers

Mijn naam is Linda Roovers, Ben liefdevol, als enigskind opgegroeid in de Zaanstreek.

Dankbaar voor mijn lieve ouders fijne en veilige jeugd die ik daar heb gehad.

Voel me nu thuis in het Friese landschap.

Mijn naam is Linda Roovers,

Ben liefdevol, als enigskind opgegroeid in de Zaanstreek.

Dankbaar voor mijn lieve ouders fijne en veilige jeugd die ik daar heb gehad.

Voel me nu thuis in het Friese landschap.

West Friesland, hier woon ik met me mooie mannen, Dyon en Tim. Maar ook thuis en zeer welkom voel ik me bij Mathijs en zijn jongens op het kleine Paradijs.

Een opleiding agogisch werk 

verpleegkundigen A.

De opleiding kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling; het kleine tiki in Breda. 

Familieopstellingen

 

Zorgen kan ik goed voor andere en heb dit ook 25 jaar in diverse zorginstellingen gedaan.

Na mijn burnout moest ik toch iets meer voor mezelf zorgen.

Een mooie maar ook inspannende reis op gebied van persoonlijke ontwikkeling volgende.

Het schrijven van mijn biografie, het volgen van opleiding familie opstellingen, het vlieguren maken als representant gaven mij vele inzichten in mijn patronen. Dichter bij mezelf zijn, aanwezig zijn, beter voelen, het warme gevoel voor mezelf is een proces van persoonlijke groei.

Van nature ben ik sensitief en heb een sterke intuïtie.

Gaande mijn leven ben ik er achter gekomen dat ik meer voel, zie en ervaar dan de gemiddelde mens.

Pas op latere leeftijd ben ik erachter gekomen dat ik hoog sensitief ben.

Door te begrijpen dat ik ‘anders denk’ vielen hierdoor veel puzzelstukjes op zijn plek en zie nu de gave die ik heb.

Fijn om dus met dit in mijn achterhoofd mijn gave te kunnen omzetten in kwaliteit.

Samen met het bezig zijn met mijn handen de natuur en creativiteit kan ik op het Paradijs veel van mijn energie en gave kwijt.

Hoe fijn is het om gasten te ontvangen en ze thuis te laten voelen op deze mooie plek.

Graag ontmoet ik jou en ben benieuwd naar jou verhaal, levensreis.

Mathijs Koopman

Mathijs is sinds 10 jaar systemisch coach. Zijn specialiteit is  aanvoelen wat er bij jou van binnen speelt. Thema’s waar hij graag mee werkt zijn lichamelijke klachten, rouwverwerking, burn-out & ADHD en Persoonlijk Leiderschap

Vrij zijn begint bij kwetsbaar te durven zijn. In essentie zit alles in je en hoef je niks behalve je intuïtie te volgen en in het moment aanwezig te zijn. Kwetsbaar in wie je bent, durven te voelen en te aanvaarden dat wat in je opkomt en voelt, soms een hele geschiedenis.

Het grootste pad wat de meeste mensen te doen hebben is zichzelf vrij te maken van familie systeem en erkenning vinden in jezelf en niet buiten jezelf. 

Als je vrij bent van systemen en mag zijn wie je in essentie bent kun je ook vrij bewegen binnen systemen. Zodat je met open armen in het leven kunt staat.

Vanuit vrijheid is er plek voor iedereen in elk systeem.

Ik ben in 1972 in Winterswijk geboren. Met vallen en opstaan, erkenning buiten mezelf zoeken en later erkenning en steun in mezelf vinden. Iedereen heeft zijn eigen pad en ontwikkelt hierin zijn eigen patronen. Mijn grootste gemis was het gemis van mijn vader (hij overleed op jonge leeftijd) als vader, als spiegel naar het leven, als onderdeel van ons gezin, als opa voor mijn kinderen en bovenal als mens. 

In het bewandelen van mijn pad heb ik veel moeten ‘loslaten’ en aanvaarden. Veel ego stukken moet laten gaan en leren houden van mezelf en niet van de vorm buiten mezelf. 

2020 heb ik Het Kleine Paradijs gekocht en ben hier in sept 2020 gaan wonen om hier samen met Linda, mijn vriendin, een mooie plek voor innerlijke rust van te maken. Dat wat ik eigenlijk zo gemist heb in mezelf en heb gevonden te kunnen delen met anderen. 

Mijn missie is ons bedrijf te laten groeien, processen te verbeteren en dat wat ik heb geleerd over te dragen aan anderen en te genieten van het moment. 

Simpel gezegd is onze missie: voel je thuis !

In 1972 ben ik geboren in Winterswijk.

Vanaf mijn 15 ben ik gaan werken naast mijn HAVO is verschillende bijbaantje. In 1991 heb ik een jaar in de VS gewoond. Hierna ben ik gestart met mijn opleiding als fysiotherapeut. Dit heb ik 2 jaar gedaan, er was weinig werk, vond niet precies in wat ik zocht in het helpen en zorgen voor mensen. Pas heel veel later ontdekte ik hoe het systeem van zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander echt werkt, loslaten van je eigen angsten en er oprecht voor de ander zijn als daar een hulpvraag onder ligt.

In 1997 de overstap gemaakt na de IT en veel bij- en omscholing gevolgd op het gebied van techniek, processen en management. Techniek in de infra hoek (front-end, back-end en applicaties). Processen in ITIL, Lean en architectuur. Management in HEAO-BI als avondopleiding, Agile als methodiek en Prince-II als PM techniek. In alle gebieden heb ik de afgelopen 20 jaar gewerkt.

Sinds 2015 is daar coaching bij gekomen. Dit is een leerpad dat in eerste instantie meer over mezelf ging dan het overbrengen van de vaardigheden. Na 5 jaar intensieve persoonlijke ontwikkeling voel me vertrouwd in overdragen in wat ik geleerd heb in mezelf aan jou.

Vormen die ik graag gebruik zijn Transactionele Analyse, NLP en fam. opstellingen en een mix hiervan.

Individueel

Ik begeleid mensen in het vinden van innerlijk rust. Samen gaan we ontdekken wat er in de weg zit. Ik gebruik hiervoor de vorm van systemisch coaching. Op de behandelbank, in een sessie met verdieping, in een inzichtelijk gesprek of door middel van een familie opstelling.

Team

Teams begeleid door ze te bewegen naar een veilige eenheid, zorgen voor een helder doel en openheid naar elkaar toe is.

Organisatie

Organisaties hebben een bestaansrecht op basis wat ze als product of dienst leveren in de markt. Hiervoor zijn mensen en middelen nodig die met elkaar samenwerken in een systeem om te voldoen aan de eigen gecreērde vraag. Het draait in essentie om aanwezigheid, vormgeven van een dienst of product die aansluit bij de (on)bewuste vraag van de klant en efficiënte processen. Zodat de organisatie een plek heeft en houdt in de markt. Ik begeleid hierin graag een organisatie in het vinden van een stabiele plek en (her)organiseren van het systeem. 

De basis is een plek vinden in het systeem, uiteindelijk in jouw systeem, jouw daarin begeleiden zit mijn kracht.

mathijs@hetkleineparadijs.nl

06-45455544

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere