Het Kleine Paradijs

Kerst 2023

Kerst Pakket 2023

Lieve mensen,

voor jullie staat het kerst pakket van 2023 die we met zorg voor jullie hebben samengesteld. 

We willen je bedanken voor je inzet afgelopen jaar! Het was een bewogen jaar met veel ups en downs voor ons maar misschien ook wel voor jullie. Vol vertrouwen kijken we uit naar 2024!

We wensen jullie er veel plezier met het pakket! Naast brood kun je natuurlijk ook lekkere soep maken in de pan ūüėČ

Warme kerst groet,

Linda en Mathijs

Desem

Desem is een natuurlijke gist hiermee kun je desem brood maken. 

Desem bestaat ui bloem, water en bacterie cultuur.

Bewaren:

koelkast en is een paar weken houdbaar. Andere optie is drogen op bakpapier of vriezer voor later hergebruik. 

Hergebruiken:

De cultuur kun laten groeien zodat je volgende keer weer opnieuw een brood ermee kunt bakken. Voeg 60 g bloem en 60 gram water (of meer) toe aan de cultuur en roer totdat het zo dik is als yoghurt. Laat het een 1/2 dag buiten de koelast staan en je ziet dat het gegroeid is. 

Schoonmaken pot:

je voegt bloem toe totdat het een bal is. Die haal je eruit, potje schoonmaken, desem-bal terug en water toevoegen totdat het weer zo dik is al yoghurt. 

Elke dag een brood ? Je kunt het potje dan buiten de koelkast bewaren.

 

Zout

zie recept hieronder

Meel

in de papieren zak zit 50% tarwe bloem en 50% tarwe-meel.

Bloem krijg je witbrood mee, meel wordt het brood wat zwaarder en zitten de zemelen en kiemen er nog in en is voedzamer.

Desem brood maken

ingredi√ęnten:

  • 1 eetlepel desem
  • 400g bloem-meel mix (alle varianten mogelijk)
  • water

Materiaal:

  • 1 vel bakbapier (of olie voor in de pan)
  • gietijzeren pan
  • schaal met huishoudfolie /natte theedoek (of afsluitbare plastic bak)
  • oven¬†
 
Werkwijze:
Zorg dat je voldoende desem hebt. Als je na dit brood nog een 
brood wilt maken dien je eerst het desem aan te vullen.

Voeg 60 g water toe aan een (grotere) afsluitbaar potje met desem en 60 g bloem (of mix) en laat dit 6 uur staan buiten de koelkast.

Weeg de bloem/meel af tot 400 gram, je krijgt dan een klein broodje (in de pan kun je ook een groter brood maken tot 800g.) en doe dit in een schaal die je af kunt sluiten (evt met folie of natte theedoek). 

Voeg 1-2 eetlepels desem toe. (en zet het potje in de koelkast)

Voeg een theelepel zout toe (7g), 

Voeg beetje bij beetje water (ongeveer 300ml) toe en kneed het geheel totdat je een bal hebt die net niet meer plakt aan je vingers. Te nat ? voeg wat bloem/meel toe. Te droog ? voeg wat water toe.

Dek het geheel af (in de bak of met natte theedoek) en laat 6 uur staan.

Leg een vel bakpapier op het aanrecht met wat bloem. Haal de massa eruit en vouw het naar binnen bij de puntjes (alsof je een servetje aan het vouwen bent) NIET kneden.

INCL bakpapier terug in de schaal en laat het nog eens 6 uur rijzen.

na 12 uur is het rijzen klaar en kun je het brood gaan bakken in de oven.

zet de oven op 250 graden. Zet de pan in de oven. na 3 min haal je de hete pan uit de oven en zet je hem op een onderzetter. hang het bakpapier met brood in de pan (je kunt evt stukjes bakbapier afknippen als het te dicht op het brood zit.

Bak in de oven voor 20 min met het deksel erop en daarna nog 15 min zonder deksel. De laatste 5 min kun je af en toe even kijken zodat je brood niet zwart wordt. Te licht ? iets langer in de oven. 

Je brood is een dag lekker daarna wordt hij wat droog. bewaren in een stoffen broodzak of in een theedoek. 

variant 1:

Je kunt het rijzen vertragen in de koelkast, en zelf het deeg hierin een tijdje bewaren, 6 uur buiten de koelkast rijzen en 12 uur in de koelkast)

Variant 2:

Sommige mensen hebben meer kneed (vouwen) tussendoor. Hoe vaker je vouwt hoe meer ‘ spanning’ het brood heeft. Mijn ervaring is dat het zonder vouwen zelf al wel redelijk goed komt. Dus als je tijd en zin hebt vouw je om de 2 uur. Als je het bent vergeten is er niks aan de hand en vouw je het voordat je gaat bakken en legt het op bakpapier.

Fijne kerst

We hopen dat het brood je zal smaken. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Warme kerstgroet,

Linda en Mathijs

Sylvia Dijkstra

De baarmoeder is de poort naar het leven, we zijn er allemaal doorheen gegaan. Maar wist je dat de manier waarop je verwekt bent, wat er zich afspeelde tijdens de zwangerschap en hoe je geboorte is gegaan van invloed zijn op de vorming van je karakter en de loop van je leven?

Al je behoeften, voorkeuren, wensen en verlangens zijn voor een belangrijk deel al ingekleurd toen je in het vruchtwater zat. Het vruchtwater kan je zien als een soort van emotionele marinade waarin ook de emoties en overtuigingen van je ouders een onderdeel zijn.

Emotie = Energie in motie. Energie in beweging. Emotie hoort dus te bewegen, en niet stil te staan. Als het stil staat ervaren we dat als blokkade. Iets zit ons dan in de weg en we struikelen er over. Of gaan bij de pakken neerzitten en voor we het weten lopen we vast in ons zelf en geven we ook wel eens onze omgeving de schuld. Zo ontstaan er patronen in ons leven waar we ons onmachtig, eenzaam, boos en verdrietig over voelen. Waar we schaamte en schuld of beschuldiging voelen. Vaker dan niet vinden we dat moeilijk om over te praten.

Wat die patronen eigenlijk van ons vragen is om te onderzoeken wat er nu werkelijk gevoeld mag worden zodat de energie weer kan bewegen. Door goed te leren voelen en waarnemen weet je wat van jou is en wat van de ander is. Dat geeft helderheid en overzicht over jezelf en over de ander. Zo kan je gaandeweg al je behoeften, voorkeuren, wensen en verlangens weer vrijmaken en je ziel tot expressie te laten komen zoals het bedoeld is.

En dat hoef je niet alleen te doen.

Als kind van gescheiden ouders heb ik me lang verscheurd gevoeld en kwetsbaar. Omdat ik creatief en vindingrijk ben gebleven maakte dat ik toch een zekere draai kon vinden in een maatschappij waarin ik me niet thuis voelde.

Ik heb liefde gezocht op de verkeerde plekken omdat ik niet goed in contact was met mijn eigen grenzen en waardigheid. Laten we zeggen dat ik door schade en schande wijzer ben geworden te midden van depressies, verslavingen, ongezonde relatiedynamieken en zelfverraad.

Het herstel van mijn burnout in 2021 zette een hele verandering in beweging waarbij ik de blessing in de crisis vond. Ik ontdekte mijn doel hier op aarde om als baarmoedersjamaan anderen bij te staan vanuit veiligheid en zingeving.

Na de HAVO te hebben afgerond in 1999 heb ik een jaar Vrije Hogeschool gevolgd in Driebergen. Daar ontdekte ik een helende kracht in mijn handen. Maar ik durfde er niet voor te gaan. Ik besloot eerst meer levenservaring op te willen doen voordat ik verder een opleiding wilde doen. In 2008 studeerde ik af als beeldend kunstenares in Groningen Hierna werkte ik enkele jaren als kunstenaar in opdracht. Als zelfstandig ondernemer zette ik op een gegeven moment niet genoeg om en kon ik er niet langer van bestaan. Verder heb ik ervaring met werk dat niet goed bij me paste waardoor ik langzaam maar zeker in een burnout raakte. Mijn laatste werkgever heeft me enorm goed opgevangen en in deze tijd heb ik de opleiding Sexual Healing Coach kunnen doen. Dit was zowel therapie als omscholing voor mij. Naast werken voor de Healing Community heb ik een eigen praktijk.

Bij mij kan je terecht voor 1 op 1 sessies waarbij ik je de veilige bedding biedt om de angel uit je woede, verdriet, teleurstelling en eenzaamheid te halen. Vanuit je eigen geborgenheid. Hierbij leer ik je ontspannen op zielsniveau en je veilig voelen in je eigen lichaam. Zo kan je weer luisteren naar de wijsheid van je intuitie en weet je wat bevorderlijk is voor je zelfhelendvermogen.

Dit doe ik middels een geleide meditatie en betamelijke aanrakingen die je uitnodigen om te doorvoelen waarvoor je eerder niet de veiligheid had. Ook is het mogelijk om vanuit deze staat van zijn diepgewortelde belemmerende overtuigingen te veranderen naar overtuigingen die ondersteunend zijn aan wie jij werkelijk bent. Zo maak je van je klacht je kracht. Afsluitend krijg je een klankbad om de nieuwverworven ruimte en vrijheid in jezelf te bekrachtigen.

 Je houdt gewoon je kleding aan en je ligt hierbij warm en geborgen onder een dekentje op de massage tafel.

welkom@hetkleineparadijs.nl

06-45455544

Anna

Anna Afman

Mijn naam is Anna Afman, opgeleid als GZ psycholoog. Ik ben, door bewust mijn authentieke pad te vinden met behulp van trainingen en workshops, holistisch gaan werken.

Een groot deel van mijn leven ben ik bezig geweest te leven door de ogen van de buitenwereld en gedacht dat ik was wat anderen van mij dachten. Totdat een waardevol persoon in mijn leven mij van iets heel ergs betichtte. Mijn wereld stortte ineen; wat een pijn en verdriet, het leek niet meer op te houden. Door deze en andere voorvallen in mijn persoonlijke situatie heeft een beweging naar binnen plaats gevonden, welke veel verder ging dan mijn gedachten. Het bracht mij in contact met mijn innerlijke kracht, wat diepe rust, een sterk gevoel van vertrouwen in mezelf en het oplossen van emotionele pijn opleverde.

Dit alles viel samen met mijn opleiding tot Journey therapeut, wat dit proces verder verdiepte en wat mij de handvatten gaf anderen te begeleiden in hun weg naar binnen. Daarnaast heb ik ook zelf ervaring met ‚Äėanders omgaan met pijnklachten‚Äô door te luisteren wat mijn dubbele nekhernia mij wilde vertellen. Hierdoor kwam ik zonder operatieve ingreep van mijn klachten af.

Ik kwam erachter dat mijn oude leven gebasseerd was op ‚Äėverwachtingen van de buitenwereld‚Äô, tevens had ik veel mensen om me heen die wantrouwden omdat ik mijn eigen gevoel niet vertrouwde. Heel veel heb ik los moeten laten en dat gaf aanvankelijk chaos in mijn leven. In die chaos kon ik tevoorschijn komen en beginnen te leven als mijn werkelijke zelf, waardoor ik een heel ander leven met grotendeels andere mensen kon gaan leven. 

Naast de Healing Community op Het Kleine Paradijs heb ik, als GZ-Psycholoog een eigen praktijk.

welkom@hetkleineparadijs.nl

06-45455544

Linda Roovers

Mijn naam is Linda Roovers, Ben liefdevol, als enigskind opgegroeid in de Zaanstreek.

Dankbaar voor mijn lieve ouders fijne en veilige jeugd die ik daar heb gehad.

Voel me nu thuis in het Friese landschap.

Mijn naam is Linda Roovers,

Ben liefdevol, als enigskind opgegroeid in de Zaanstreek.

Dankbaar voor mijn lieve ouders fijne en veilige jeugd die ik daar heb gehad.

Voel me nu thuis in het Friese landschap.

West Friesland, hier woon ik met me mooie mannen, Dyon en Tim. Maar ook thuis en zeer welkom voel ik me bij Mathijs en zijn jongens op het kleine Paradijs.

Een opleiding agogisch werk 

verpleegkundigen A.

De opleiding kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling; het kleine tiki in Breda. 

Familieopstellingen

 

Zorgen kan ik goed voor andere en heb dit ook 25 jaar in diverse zorginstellingen gedaan.

Na mijn burnout moest ik toch iets meer voor mezelf zorgen.

Een mooie maar ook inspannende reis op gebied van persoonlijke ontwikkeling volgende.

Het schrijven van mijn biografie, het volgen van opleiding familie opstellingen, het vlieguren maken als representant gaven mij vele inzichten in mijn patronen. Dichter bij mezelf zijn, aanwezig zijn, beter voelen, het warme gevoel voor mezelf is een proces van persoonlijke groei.

Van nature ben ik sensitief en heb een sterke intu√Įtie.

Gaande mijn leven ben ik er achter gekomen dat ik meer voel, zie en ervaar dan de gemiddelde mens.

Pas op latere leeftijd ben ik erachter gekomen dat ik hoog sensitief ben.

Door te begrijpen dat ik ‘anders denk’ vielen hierdoor veel puzzelstukjes op zijn plek en zie nu de gave die ik heb.

Fijn om dus met dit in mijn achterhoofd mijn gave te kunnen omzetten in kwaliteit.

Samen met het bezig zijn met mijn handen de natuur en creativiteit kan ik op het Paradijs veel van mijn energie en gave kwijt.

Hoe fijn is het om gasten te ontvangen en ze thuis te laten voelen op deze mooie plek.

Graag ontmoet ik jou en ben benieuwd naar jou verhaal, levensreis.

Mathijs Koopman

Mathijs is sinds 10 jaar systemisch coach. Zijn specialiteit is¬† aanvoelen wat er bij jou van binnen speelt. Thema’s waar hij graag mee werkt zijn lichamelijke klachten, rouwverwerking, burn-out & ADHD en Persoonlijk Leiderschap

Vrij zijn begint bij kwetsbaar te durven zijn. In essentie zit alles in je en hoef je niks behalve je intu√Įtie te volgen en in het moment aanwezig te zijn. Kwetsbaar in wie je bent, durven te voelen en te aanvaarden dat wat in je opkomt en voelt, soms een hele geschiedenis.

Het grootste pad wat de meeste mensen te doen hebben is zichzelf vrij te maken van familie systeem en erkenning vinden in jezelf en niet buiten jezelf. 

Als je vrij bent van systemen en mag zijn wie je in essentie bent kun je ook vrij bewegen binnen systemen. Zodat je met open armen in het leven kunt staat.

Vanuit vrijheid is er plek voor iedereen in elk systeem.

Ik ben in 1972 in Winterswijk geboren. Met vallen en opstaan, erkenning buiten mezelf zoeken en later erkenning en steun in mezelf vinden. Iedereen heeft zijn eigen pad en ontwikkelt hierin zijn eigen patronen. Mijn grootste gemis was het gemis van mijn vader (hij overleed op jonge leeftijd) als vader, als spiegel naar het leven, als onderdeel van ons gezin, als opa voor mijn kinderen en bovenal als mens. 

In het bewandelen van mijn pad heb ik veel moeten ‚Äėloslaten‚Äô en aanvaarden. Veel ego stukken moet laten gaan en leren houden van mezelf en niet van de vorm buiten mezelf.¬†

2020 heb ik Het Kleine Paradijs gekocht en ben hier in sept 2020 gaan wonen om hier samen met Linda, mijn vriendin, een mooie plek voor innerlijke rust van te maken. Dat wat ik eigenlijk zo gemist heb in mezelf en heb gevonden te kunnen delen met anderen. 

Mijn missie is ons bedrijf te laten groeien, processen te verbeteren en dat wat ik heb geleerd over te dragen aan anderen en te genieten van het moment. 

Simpel gezegd is onze missie: voel je thuis !

In 1972 ben ik geboren in Winterswijk.

Vanaf mijn 15 ben ik gaan werken naast mijn HAVO is verschillende bijbaantje. In 1991 heb ik een jaar in de VS gewoond. Hierna ben ik gestart met mijn opleiding als fysiotherapeut. Dit heb ik 2 jaar gedaan, er was weinig werk, vond niet precies in wat ik zocht in het helpen en zorgen voor mensen. Pas heel veel later ontdekte ik hoe het systeem van zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander echt werkt, loslaten van je eigen angsten en er oprecht voor de ander zijn als daar een hulpvraag onder ligt.

In 1997 de overstap gemaakt na de IT en veel bij- en omscholing gevolgd op het gebied van techniek, processen en management. Techniek in de infra hoek (front-end, back-end en applicaties). Processen in ITIL, Lean en architectuur. Management in HEAO-BI als avondopleiding, Agile als methodiek en Prince-II als PM techniek. In alle gebieden heb ik de afgelopen 20 jaar gewerkt.

Sinds 2015 is daar coaching bij gekomen. Dit is een leerpad dat in eerste instantie meer over mezelf ging dan het overbrengen van de vaardigheden. Na 5 jaar intensieve persoonlijke ontwikkeling voel me vertrouwd in overdragen in wat ik geleerd heb in mezelf aan jou.

Vormen die ik graag gebruik zijn Transactionele Analyse, NLP en fam. opstellingen en een mix hiervan.

Individueel

Ik begeleid mensen in het vinden van innerlijk rust. Samen gaan we ontdekken wat er in de weg zit. Ik gebruik hiervoor de vorm van systemisch coaching. Op de behandelbank, in een sessie met verdieping, in een inzichtelijk gesprek of door middel van een familie opstelling.

Team

Teams begeleid door ze te bewegen naar een veilige eenheid, zorgen voor een helder doel en openheid naar elkaar toe is.

Organisatie

Organisaties hebben een bestaansrecht op basis wat ze als product of dienst leveren in de markt. Hiervoor zijn mensen en middelen nodig die met elkaar samenwerken in een systeem om te voldoen aan de eigen gecreńďrde vraag. Het draait in essentie om aanwezigheid, vormgeven van een dienst of product die aansluit bij de (on)bewuste vraag van de klant en effici√ęnte processen. Zodat de organisatie een plek heeft en houdt in de markt. Ik begeleid hierin graag een organisatie in het vinden van een stabiele plek en (her)organiseren van het systeem.¬†

De basis is een plek vinden in het systeem, uiteindelijk in jouw systeem, jouw daarin begeleiden zit mijn kracht.

mathijs@hetkleineparadijs.nl

06-45455544

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere