Het Kleine Paradijs

Het Kleine Paradijs

Mathijs Koopman

Visie

Het ontdekken van de dualiteit tussen angst en (zelf)liefde is de sleutel tot succes en gezondheid. Met angst gaan we uit contact met ons zelf. De zogenaamde ‘fight, flight en fright (FFF)’. Als we in één van deze 3 toestanden zitten, hoe klein ook, maken we geen verbinding met onszelf en dus ook niet met elkaar. Hoe meer we deze stukjes angst in onszelf kunnen vinden en oplossen hoe meer het leven gaat ‘stromen’.

Angst kun je herkennen door het sneller gaan ademen, verhoogde zweet secretie verhoogde hartslag, hele primaire functies. Maar ook bijvoorbeeld door niet ‘aanwezig’ te zijn tijdens een gesprek. Door dit te leren voelen en herkennen kun je bij jouw gevoel van veiligheid of zelfliefde komen en is jouw lichaam weer in rust, als jouw lichaam in rust is, is er weer ruimte voor herstel en het geven van richting aan jouw leven.

Alle lichamelijke en geestelijke klachten beginnen bij een stressvolle gedachte.

Relaties

We nemen onszelf mee in relaties. Vaak halen we ons eigen gemis op in de relatie, eigenlijk is dit ons gemis uit ons ‘gezin van herkomst’ die we zoeken en opvullen in de relatie. Als je hier, vanuit liefde, naar durft te kijken en al het gemis kunt accepteren kun je weer vrij bewegen binnen een relatie.  Ook zijn relaties spiegels voor ons eigen gemis. Durf jij met een open mind naar een relatie te kijken en je eigen bubbel te doorbreken ?!

Ook de relatie met een collega is een relatie. Ook de verbinding met jezelf is een relatie. 

Als je beide verbonden bent in een relatie is er écht contact en ruimte voor gezamenlijke creatie.

Voeding 

Voeding geeft stress voor je lichaam, je lichaam is aan het werk. Suiker, koolhydraten (ook alcohol) etc geven lichamelijke stress. Heb jij jouw stress op voeding wel eens gemeten ?!  Gezonde voeding (fruit, groente en noten) geven een voldaan gevoel. De rest van voeding is ballast.

Gedachten

Gedachten geven stress. Ben jij je bewust van jouw gedachten en de oorsprong van deze gedachten ?! Uiteindelijk is iedereen op zoek naar erkenning om zich veilig in een systeem te kunnen bewegen. 

Mathijs Koopman

 

Ooit ben ik (Mathijs) begonnen als fysiotherapeut en heb lang, als IT consultant, in het bedrijfsleven in verschillende rollen gewerkt. In 2015 ging moest het roer om na vele persoonlijke tegenslagen. Na het krijgen van 6 jaar intensieve begeleiding en volgen van opleidingen in persoonlijke groei richtte ik me op het begeleiden van mensen, teams en organisaties in het verkrijgen van verbinding en het komen tot synergie.

 

Thema’s die ik heb overwonnen zijn: verlies/ rouw, scheiding, (on)veiligheid en zelf acceptatie.

In de vorm uitte deze thema’s zich in AD(H)D, depressie, burn-out en in kleine en grote lichamelijke klachten.


Mathijs woont en werkt sinds 2020 op Het Kleine Paradijs, leeft, gelukkig, vanuit zijn hart met zijn 2 kinderen en Linda.

“Alles is mogelijk als je maar kwetsbaar durft te zijn”.


Ook ik ben nog op reis naar nog meer verdieping, Reis je met me mee ?!